Vooruit met de geit

Wil jij weten hoe je van paniekaanvallen af komt? Lees dan even over deze langdradige inleiding heen want het antwoord komt ergens in dit chaotische blog voorbij.

Ik heb de laatste tijd een beetje moeite met het spirituele gekakel wat ik online tegen kom. Ik wil niemand voor de borst stoten hoor. Dus voel je alsjeblieft niet aangesproken. Het is niks persoonlijks. Ieder z’n ding. Maar ik snap het gewoon niet. Misschien ben ik te dom om de spirituele praat te snappen. Of nog niet ‘verlicht’ genoeg. Dat zal het zijn.

“Leven vanuit de kern van je ziel”

Wat? Wat bedoel je hier nu precies mee? De kern van je ziel? Uhm. Nee, dat komt niet aan bij mij.

 “Kom in contact met het afgesplitste deel van jezelf”

Wat? Waar heb je het over? Afgesplitste deel? En dat is tijdens mijn geboorte al gebeurd? Iets concreter graag.

Ik heb genoeg ‘zweverige boeken’ in mijn kast staan. Ze staan vlak naast de lading aan zelfhulpboeken. Ik vind dat ook allemaal erg interessant. Maar de fase waarin ik zoekende was naar inzichten op een dieper niveau is voorbij. Het was een fase waarin ik geen antwoorden heb kunnen vinden op belangrijke levensvragen. Ik stond er oprecht voor open. Ik was best wel een beetje wanhopig.

Vooruit met de geit

Ik ben meer van het hier en nu. Gaan met die banaan. Hard werken voor je dromen. De kracht van je gedachten. Geloven in jezelf. Verantwoordelijkheid nemen. Weg met de slachtofferrol. Jij kan jouw leven maken of breken.

Want die kracht heb ik zélf ervaren.

  • Niet God,
  • geen tarot kaarten,
  • niet een aura-chakra heler,
  • geen rebirth therapie,
  • niet het zoeken naar de kern van mijn ziel,
  • geen zweverige shizzle,

heeft mij geholpen van mijn paniekaanvallen en angststoornis af te komen. Ik ben daar zélf vanaf gekomen. Door de kracht van mijn eigen gedachten te gebruiken.

Als ik mijzelf zo bang kon krijgen -want ja, dat doe je zelf- dan moest ik mijzelf toch ook weer sterk kunnen maken? Ik was zelf verantwoordelijk voor de paniek.

Géén slachtoffer meer

Als je geen slachtoffer meer bent dan kun je gaan vechten. Het heft in eigen hand nemen. Analyseren wat er nu eigenlijk in je hoofd gebeurd? Welke gedachtepatronen veroorzaken die nare gevoelens? Hoe heb ik mijn leven ingericht? Loop ik mijzelf niet een beetje voorbij? Doe ik wel wat ik écht leuk vind. Moet ik niet wat vaker ‘nee’ zeggen? Moet ik niet eens wat meer voor mijzelf opkomen?

“Als ik het kan kunnen jullie het ook!’

Ik heb mijzelf van de angsten verlost. Nu ben ik een vrij mens. Wat een heerlijk leven. Ik zou niet anders meer willen. Ik gun dat jou -als jij last hebt van angsten- ook zo onwijs. Want ik weet hoe het voelt. Het is een gevangenis. Het is een hel. Je staat er helemaal alleen voor. Maar je kunt er ook helemaal alleen vanaf komen. Als je het écht zelf wilt. Daar ben ik van overtuigd en ik ben het levende bewijs.

Zoek hulp! Stap uit de slachtoffer rol en ga aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *